Com triar una catifa per a un menjador

Com triar una catifa per a una habitació
Desembre 9, 2019
Com restaurar mobles i aprofitar els mobles vells
Febrer 28, 2020
Veure-ho tot

Decidir-se per una catifa ena específic és sempre una decisió que resulta difícil de prendre, ja que en el mercat actual trobem una gran varietat d’estils, materials i grandàries; per lloa que moltes vegades les persones es pregunten com triar una catifa per a un menjador; en el present post hem volgut deixar alguns útils suggeriments per a això.


La catifa per al menjador ha de ser prou gran perquè les taules i les cadires càpiguen dins d’elles i les potes posteriors d’aquestes últimes no quedin fora d’ella, per a evitar que les potes coixegin a causa del desnivell que es produeix.

La catifa ha de ser almenys 50 cm més gran de cada costat que la taula del menjador, perquè les cadires puguin ser apartades sense problemes, la catifa situada en el menjador ha de ser a més de cabells curts, ja que així serà més fàcil netejar-la

Materials i qualitat

La catifa per al menjador és una inversió, d’acord la seva qualitat podrà durar molts anys mantenint el seu color i textura, per a determinar la qualitat d’una catifa s’ha de conèixer la seva tècnica d’elaboració i els materials en què està fabricada.

Tècniques d’elaboració de catifes

  • Nuades a mà: es fabriquen en un teler artesanal el que fa que siguin peces úniques d’alta qualitat, a més són veritables artesanies de gran bellesa.
  • ● Produïdes en màquina: es fabriquen en telers mecànics que teixeixen la catifa a altes velocitats, no són nuades, per la qual cosa el procés és molt més ràpid, són peces que es produeixen en sèrie i el seu valor comercial és molt de menor.
  • Hand-*tufted: és un procés de fabricació en el qual la llana s’insereix sobre la base utilitzant una pistola elèctrica de calor, és un procés bastant ràpid en comparació amb la fabricació artesanal.


Materials

  • Seda: és un material de molt alta qualitat que s’empra en la fabricació de catifes exclusives, les catifes de seda són molt elegants i luxoses.
  • Llana: històricament la llana és el material més emprat en la fabricació de catifes per la seva alta resistència i les seves capacitats com a aïllant tèrmic i acústic; la llanes provinents de Nova Zelanda destaquen per la seva puresa, suavitat, resistència i alta qualitat.
  • Cotó: les fibres de cotó són molt utilitzades actualment en la fabricació de catifes, a causa del seu baix cost, en comparació amb la llana, a més són molt fàcils de netejar.
  • Fibres naturals: fibres procedents de plantes com el sisal o el jute són utilitzades per a la fabricació de catifes, són materials ecològics i reciclables, són més econòmics i van molt bé amb qualsevol estil de decoració.
  • Sintètics: els materials sintètics resulten més econòmics per a la fabricació de catifes, a més ofereixen gran durabilitat, es pot aconseguir catifes fabricades amb fibres de polipropilè, acríliques, viscoses i de polièster.

El preu de les catifes està determinat pel material i la tècnica que s’emprin, per exemple una catifa de llana nuada en teler manual, té un preu més alt que una catifa de material sintètic produïda en sèrie.

La primera és una peça d’artesania única, el procés de fabricació de la qual és molts més lent i acurat, a més fa que el menjador es vegi més distingit i compti amb una peça única i irrepetible.

Call Now Button
error: Content is protected !!