Telèfon 934 50 37 48

Whats App 627 29 86 46

Som una empresa homologada per la Agència de Residus de Catalunya

10 mites sobre el reciclatge

La major part de les persones ha pres consciència sobre la importància del reciclatge per a la conservació del medi ambient, no obstant això encara persisteixen algunes llegendes urbanes que algunes persones utilitzen com a excusa per a no assumir la responsabilitat que com a ciutadans tenim de cuidar el nostre entorn natural, en el present post volem desmuntar els principals 10 mites sobre el reciclatge.

1.- Per a què reciclar si tot es barreja en els camions

Aquest és un mite urbà realment fals, el camions compten amb un sistema interior que permet es pugui emmagatzemar diferents tipus de residus sense que es barregin entre si, en tot cas si observem alguna negligència és nostre deure com a ciutadans notificar qualsevol irregularitat o pràctica contrària a les normes establertes.

2.- Sí que es paga l’impost d’escombraries, per què haig de reciclar

Cal considerar que els contenidors de reciclatge que se situen en la via pública són finançats, com estipula la llei, per les empreses que comercialitzen els diversos productes envasats, la qual cosa indica que no és finançat amb el que obté l’ajuntament per la taxa d’escombraries.
Aquest esforç realitzat per ajuntaments i empreses privades ha de ser donat suport per tots els ciutadans, per a aconseguir que les labors de reciclatge puguin ser més efectives i es pot aportar com a societat a la conservació del medi ambient.

3.- Reciclar és més contaminant que produir

El cost d’extreure matèries primeres de la naturalesa per a la producció de nous productes suposa un cost major tant en recursos com a nivell ambiental que reciclar, de fet quan es recicla envasos de metall, plàstic, cartó o paper de disminueix el nivell d’emissió de CO2, un dels principals gasos d’efecte d’hivernacle, així com el consum d’energia i aigua.

4.- No hem de facilitar el treball als qui laboren en els punts nets

Hi ha persones que encara creuen que quan reciclen només li faciliten el treball als qui laboren en els punts nets o centre de tractament de residus; el reciclatge va molt més allà, ja que permet puguem fer la nostra aportació com a ciutadans per a cuidar el planeta i conservar-lo per a les futures generacions.

5.- Si es barregen els residus dels contenidors per a reciclatge es danya tot el material

Realment això no és així, ja que en arribar al punt net el contingut dels contenidors és separat i classificat, l’avantatge de separar les deixalles per tipus és que permet que aquest treball de selecció i classificació sigui més ràpid i eficaç, permetent que els treballadors del punt net puguin realitzar més labors en menys temps.

6.- Reciclar amerita molt temps i demanda molt d’espai

Al principi quan no es té el costum de separar les deixalles pot ser que es trigui una mica més de temps el seleccionar-los, però després es fa una rutina que ocupa molt poc temps i es torna una cosa natural; quant a l’espai és totalment fals, ja que és la mateixa quantitat de deixalles que es produeix barrejats o separats.

Quatre mites que semblen molt desgavellats

7. Els productes fets amb materials reciclats tenen un major cost: això no ocorre gairebé mai, ja que la demanda d’aquest tipus de productes ha augmentat molt, la qual cosa ajuda a disminuir els seus preus.

8. La qualitat dels productes fets amb materials reciclats és molt baixa: és fals aquests productes són de molt bona qualitat a més compleixen amb estàndards de neteja que els permeten ser utilitzats per a envasar productes alimentaris.

9. Abans ningú reciclava i no passava res: hi ha poc que comentar sobre aquest mite, ja que tots sabem als nivells de contaminació als quals els éssers humans hem portat al planeta.
10. Haurien de pagar-me per a reciclar: reciclar és una qüestió de consciència ciutadana, és una aportació que com a individus podem fer per a preservar el planeta, és el millor regal que podem donar a futures generacions.

Photo of author

carlos

Articles relacionats

Deixa un comentari

Call Now Button