Telèfon 934 50 37 48

Whats App 627 29 86 46

Som una empresa homologada per la Agència de Residus de Catalunya

Com curar la síndrome de Diògenes?

La psicologia moderna tracta una immensa quantitat de síndromes i patologies mentals molt diferents, els quals poden afectar en gran mesura la vida de les persones que els pateixen, un de les trastorns psicològics més interessants i a el mateix temps perjudicials que existeixen en l’actualitat és coneguda com la síndrome de Diògenes.

Per la seva banda les persones que pateixen aquesta síndrome es caracteritzen per presentar un total aïllament social, arribant a recloure habitualment a la seva llar, un altre símptoma propi d’aquest trastorn és l’abandonament o desatenció de totes les activitats relacionades a la neteja o el higiene personal, el que perjudica notablement l’aspecte físic d’aquest tipus de pacients.

Generalment les persones que pateixen de síndrome de Diògenes solen acumular grans quantitats d’escombraries dins de la seva llar, el que pot causar múltiples conseqüències negatives a mitjà i llarg termini, un altre aspecte que distingeix aquest trastorn psicològic és que sol afectar, sobretot, a les persones de avançada edat que viuen sols.

Tot i que aquesta síndrome es presenta en major mesura en persones grans també pot afectar a persones joves, habitualment aquest trastorn està relacionat als quadres depressius causats per la pèrdua de familiars o persones estimades, d’altra banda aquesta síndrome porta el seu nom pel filòsof Diògenes de Sinope qui mostrava un comportament similar.

Tractament

Encara que la síndrome de Diògenes és un trastorn psicològic molt preocupant el qual afecta cada vegada més persones en l’actualitat, la veritat és que des de fa anys s’han desenvolupat tractaments bastant efectius per ajudar els pacients a superar aquest tipus de crisi per poder reintegrar-se a la societat i poder complir amb totes les seves activitats de forma adequada.

El primer pas per tractar la síndrome de Diògenes consisteix a determinar si la persona posseeix els símptomes, per altra banda també és important identificar el nivell de risc a què es troba exposat el pacient, ja que en certs casos la millor alternativa és internar el pacient en un hospital general o en una unitat geriàtrica perquè sigui atès per professionals.

A el mateix temps també és fonamental dur a terme un diagnòstic mèdic i psicològic per determinar quines són les patologies que causen la síndrome de Diògenes a les persones, ja que d’aquesta manera es poden aplicar mesures de protecció social i psicològica realment efectives per al pacient, per evitar una recaiguda.

Habitualment aquest tipus de trastorn pot ser superat a través de teràpies psicològiques les quals ajuden a les persones a superar els conflictes mentals que generen aquest comportament, però en ocasions es requereix d’intervencions psiquiàtriques per poder tractar quadres relacionats a la depressió aguda i als deliris crònics.

Photo of author

carlos

Articles relacionats

Deixa un comentari

Call Now Button