Telèfon 934 50 37 48

Whats App 627 29 86 46

Som una empresa homologada per la Agència de Residus de Catalunya

Com desmuntar un armari de paret

Desmuntar un armari de paret no és qualsevol cosa, perquè requereix d’un procediment complex amb moltes indicacions per a fer-lo correctament. A més, les indicacions poden variar segons el model d’armari que tinguis a la teva casa perquè no són iguals per a tots.

Tal vegada ho vols desmuntar perquè necessita algunes reparacions o perquè vulguis remodelar una habitació. Sense importar quals siguin les raons, s’han de prendre totes les precaucions necessàries de seguretat per a poder fer-ho. Per això, és important tenir un coneixement bàsic de com desmuntar un armari de paret i parar esment als diferents aspectes.

Tipus d’armaris

Per a poder desmuntar un armari deus saber quin tipus és, i els dos més comuns són: buit en la paret folrat de fusta i estructura de fusta incrustada en la paret. No és recomanable utilitzar de nou l’armari, ja que és molt complicat perquè estan fets a la mesura i no poden tornar a encaixar.

Saber quin tipus d’armari de paret va fer desmuntat permet que el procés sigui més ràpid i es prenguin totes les precaucions necessàries. A més, s’han d’usar les eines adequades perquè el treball quedi ben fet i no es danyi qualsevol altra cosa.

Passos per a desmuntar un armari de paret

Per a realitzar el procés correctament de desmuntar un armari s’han de seguir aquests senzills passos:

Si l’armari té calaixos, aquestes estaran caragolades en la paret i s’hauran de soldar.
Retirar els panells laterals i darreres que estaran clavats o caragolats en la paret a través d’uns rastreles.
I finalment, llevar les portes i marcs per a deixar el buit buit.

No obstant això, si l’armari està fabricat per una estructura completa es pot transportar complet a un altre lloc. Aquests són els passos per a poder extreure aquest tipus d’armari:

  • Primer: comprovar que no està clavat o caragolat a la paret.
  • Segon: utilitzar unes ulleres per a ulls per a prevenir.
  • Tercer: utilitzar una palanca per a treure-ho a poc a poc i fent força en els costats fins que es pugui tirar d’ell amb total seguretat.
  • Quart: col·locar un drap en el sòl per a donar suport a l’armari quan estigui sortint per a no perjudicar la seva superfície.
  • Cinquè: traslladar l’armari al seu destí amb un carretó o qualsevol cosa que sigui fàcil per a poder moure-ho.
  • I sisè: repassar el buit on estava l’armari de paret perquè totes les parets quedin llises i sense cap mena d’imperfecció perquè es vegi bé.

En saber com llevar l’armari podràs utilitzar-lo en qualsevol altre espai i aprofitar el buit per a decorar o col·locar alguna cosa de la teva preferència.

Avantatges i desavantatges dels armaris de paret

Aquests tipus d’armaris tenen els seus avantatges i desavantatges, però parlarem primerament dels avantatges, aquestes són:

Són més impecables

Com entre l’armari i la paret no hi ha espai la pols no entra. Això permet que la seva neteja sigui més senzilla, ràpida i aquesta àrea no sigui tan enutjosa. L’única cosa que s’ha de netejar amb freqüència són les portes.

S’aprofita l’espai

Tots els armaris de paret aprofiten el màxim espai en el lloc que s’instal·len, ocupant tota la superfície d’una paret a l’altra. Això evita els racons inservibles en les vores.

Millor organització

Aquests armaris requereixen obra, és a dir, que es fabriquen a la mesura perquè quedin exactes en el lloc d’instal·lació. També, s’ajusten a les necessitats de cada persona, ja que es pot donar prioritat als espais per a les sabates, roba, vestits, pantalons, entre altres. Permetent així, una millor organització de cada cosa.

Donen un toc d’elegància

Mentre més gran l’armari de paret major serà la seva elegància. A més, les seves portes aporten un toc d’originalitat, creant un ambient relaxat i amb un efecte d’ordre.

Ara, esmentarem els desavantatges que tenen aquests armaris de paret. Aquests són:

No es poden moure

Com són encastats no es poden moure a una altra posició. Així que si vols remodelar la teva habitació o moure els mobles a una altra posició, has de fer-ho d’una forma que quedi bé amb l’armari.

Cost

L’armari de paret requereix d’obra i òbviament l’ajuda d’un professional, així que el seu preu és bastant elevat.

Restauració

Un altre desavantatge és que quan es danyen o envelleixen, per a canviar-los o reparar-los es requereix fer novament obra i és una despesa molt elevada una altra vegada.

Photo of author

carlos

Articles relacionats

Deixa un comentari

Call Now Button