Telèfon 934 50 37 48

Whats App 627 29 86 46

Som una empresa homologada per la Agència de Residus de Catalunya

Com dissenyar una casa de manera minimalista

El disseny minimalista és una opció ideal per a aquells que volen desfer-se d’aquest munt d’objectes i immobles innecessaris que han acumulat, i volen donar-li un toc modern i més tranquil a la llar. Et presentem alguns consells per a crear un ambient minimalista a casa, i els avantatge que et donarà.

Idees per a dissenyar una casa minimalista

El concepte minimalista està caracteritzat per utilitzar dissenys simples, espais amplis i colors neutres. Si això és precisament el que vols aconseguir, considera els següents consells:

Els colors neutres són la millor opció

El concepte minimalista té la particularitat d’utilitzar colors neutres per a les parets, el sostre i fins i tot els quadres. Normalment es combinen molt bé el negre i el blanc, però també s’utilitzen colors de l’escala cromàtica dels beiges, ocres o escales de grises. L’interessant d’utilitzar aquests colors neutres és fer bon contrast entre els colors, com entre el blanc i el negre, que donen un toc bastant modern i elegant. També pots utilitzar quadres amb bastant vida i color perquè l’ambient se senti una mica més càlid.

La importància dels espais oberts

El minimalisme pretén reduir la quantitat d’objectes decoratius i immobles, i augmentar els espais, o almenys, la visibilitat de l’espai. Per a això, es val de grans salons amb àmplies finestres. Un altre afegit és que les finestres, les portes o les habitacions tingui una àmplia amb connexió amb l’exterior.

Major llum natural

Una altra particularitat d’aquest concepte és la gran quantitat de llum natural que es reflecteix en elles. La llum natural permet que els espais de la casa semblin més grans i siguin més agradables de veure. A vegades, no podràs fer reformes a l’estructura de la casa. Per la qual cosa, pots utilitzar cortines clares que permetin que el flux de llum sigui major. O utilitzar llums subtils que agreguin major il·luminació a la casa.

Pocs objectes decoratius

Aquest: “menys és més” és el lema preferit del disseny minimalista. Pots usar objectes decoratius, però tracta que ells combinin entre si, i que no hi hagi una acumulació excessiva. Aquí ha d’aplicar-se el principi de sobrietat. Agrega només el que sigui necessari i que no sobrecarregui cap habitació.

No utilitzis molts mobles

Utilitza solament els mobles que siguin necessaris. Massa mobles redueixen l’espai, la qual cosa pots fer que el saló se senti sobrecarregat. Col·loca res més que els mobles necessaris. I assegura’t que hi hagi bon espai entre ells.

Mobles senzills, modern i funcionals

Els mobles moderns van molt bé amb l’estil minimalista. Els mobles amb forma geomètrica o línies rectes són recomanables, encara que les formes arrodonides i circulars també poden ser utilitzades. Si és una oficina, pots utilitzar mobles que siguin més amples que alts, i sempre de baixa alçada. Les línies rectes tenen més importància en el concepte minimalista que els ornaments i les flors.

Combina bé les textures

Les textures també són un element decoratiu molt important per a donar aquest aire minimalista que vols en la teva llar. Pots combinar les parets llises i blanques amb paper de fusta clara. Aquest es pot utilitzar per a decorar sostres o alguna paret en particular. Alguns també utilitzen paper amb disseny metàl·lic.

Utilitza bé les cortines

Mentre menys cortines utilitzis, millor. Reduir la quantitat de cortines a la teva casa augmentarà el flux de llum a les habitacions i l’espai que abans ocupaven. Si vols utilitzar cortines, tria aquelles que tinguin tela fina i clares que no ocupin molt espai i permetin que la llum natural passi a l’interior.

Avantatges d’un disseny minimalista

El concepte minimalista té molts avantatges per a la nostra comoditat i tranquil·litat. Aquestes són algunes d’elles:

  • Augmenta la sensació d’ordre. Com que els salons i les superfícies estaran més buidats, això fa que sentim que tot està ben organitzat. Alguna cosa que, per descomptat, dóna molta tranquil·litat.
  • L’ambient és més equilibrat. La uniformitat de colors, l’ordre dels immobles, els acabats i l’espai permet que l’ambient sigui tranquil, equilibrat i relaxant. No vaig agafar quan l’acumulació de mobles i objectes decoratius sobrecarreguen el lloc.
  • Acabats naturals. La fusta és un acompanyant perfecte per als ambients minimalistes. És perfecte si t’agrada estar envoltat de la naturalesa.
  • Facilitat per a netejar. Puc que té major espai, és més fàcil netejar totes les superfícies.
  • Major confort. La reducció de la decoració, colors i mobles redueix la càrrega a la casa. I això dóna major tranquil·litat i comoditat en estar en ella.
Photo of author

carlos

Articles relacionats

Deixa un comentari

Call Now Button