Telèfon 934 50 37 48

Whats App 627 29 86 46

Som una empresa homologada per la Agència de Residus de Catalunya

Com fer draps de la roba vella

En el nostre armari solem tenir peces de roba que no usem perquè estan molt gastades. Usualment, les tirem a les escombraries. No obstant això, podem donar-li una segona oportunitat a cadascuna d’elles realitzant draps per a la cuina.

Aquesta pràctica beneficiosa, coneguda com Zero Waste, cerca crear consciència sobre els productes d’una sola ocupació i preferir aquells que són reutilitzables. De manera que es generin alternatives sostenibles enfront dels famosos productes d’un sol ús.

Materials que necessitaràs

S’ha de tenir en compte factors com la mena de tela, el tacte amb la pell o l’absorció de líquids. És important ressaltar que el teixit ha de ser suau si se li donarà ocupació com un producte cosmètic per a assecar la nostra pell.

En cas que es vulgui utilitzar com un drap de neteja, aquesta pot ser una mica més dura. Encara que és fonamental que sigui d’un material que pugui absorbir els líquids o resistir altes temperatures. La tela d’origen vegetal és la més recomanada en aquests casos com el cotó.

Els materials què necessites per a fer draps de la teva roba vella són molt senzills d’aconseguir, necessitaràs:

  • Peça de roba vella.
  • Tisores.
  • Fil.
  • Cinta mètrica. 
  • Llapis o retolador especial per a teles que s’esborri amb aigua.
  • Un tros de cartó.
  • Agulla.
  • Màquina de cosir.
  • Agulles

Passos per a convertir la teva roba vella en draps

Es recomana tenir una màquina de cosir pel fet que la costura proporcionarà major resistència a l’ús i al pas del temps. No obstant això, si no comptes amb una podràs cosir-lo amb agulla i fil a mà sense cap problema.

El primer que has de fer és separar les parts de la peça que has triat. Seguidament, has de realitzar un rectangle o un cercle en el cartó de la grandària que desitgis que quedi el drap.

Després d’això es procedirà a posar damunt de la tela i començar a tallar-la. Quan tinguis els trossos de tela llestos, hauràs de prendre dues peces i posar-los amb el costat dret front una de l’altra, després començar a cosir a 1 cm de la vora.

D’aquesta manera, quan ja tinguis gairebé cosit íntegrament les dues teles, hauràs de donar-li la volta. És a dir, treure l’interior per l’obertura que s’ha deixat i finalment cosir els centímetres que falten. Per a això pots usar un prensatelas per a decorar-ho i tancar l’obertura. D’aquesta manera tindràs una altra veu reutilitzable de manera fàcil i senzilla.

Photo of author

carlos

Articles relacionats

Deixa un comentari

Call Now Button