Telèfon 934 50 37 48

Whats App 627 29 86 46

Som una empresa homologada per la Agència de Residus de Catalunya

Com restaurar mobles i aprofitar els mobles vells

És una cosa comuna que de tant en tant ens provoqui fer un canvi en la nostra llar, però en veure els preus dels mobles ens retractem, ja que no ens aconsegueix i els nostres mobles estan molt gastats, no et preocupis aquí aprendràs com restaurar els teus mobles i tornar-li la vida a aquests.

Què entenèm per un buidatge?

Se’n diu buidatge de pis quan traiem tots els mobles d’una casa, local o espai el qual netejarem ja sigui per a venda, remodelació del mateix o per a donar els mobles a un lloc o organització.

Et preguntessis quan és propici buidar un pis, la resposta és molt senzilla i te la mostrarem a continuació:

 • Quan s’ha de buidar una casa per a vendre-la o llogar-la.
 • Per necessitat de netejar o buidar un traster, garatge.
 • Per fi d’obra o restauració en la qual hagin sobrat enderrocs.
 • Quan una persona d’edat avançada pereix o deixa l’habitatge habitual.
 • Després d’un una inundació, terratrèmol o incendi.

Com restaurar els teus mobles

Després de fer el buidatge tindràs l’opció de vendre’ls, donar-los o restaurar-los però ens enfocarem en la restauració especialment en els de fusta antics o potser no tant.

Indiferentment de la idea que tinguis i model del moble que renovaràs existeixen certes regles a seguir amb tots per a obtenir un acabat perfecte. D’aquesta manera obtindràs un producte totalment llest per a convertir-se en el moble perfecte. Especialment quan parlem de superfícies de fusta, que poden veure’s afectades per plagues o pels efectes de l’abandó.

Per a poder fer una renovació completa dels teus mobles de fusta has de tenir el següent:

 • Un drap net i suau per a netejar la superfície del moble.
 • Paper d’escata de gra mitjà i de gra fi.
 • 2 Brotxes una ha de ser més ampla per a cobrir més superfície i l’altra prima per als detalls que tingui el moble.
 • Solvent per a remoure pintura “sol si el teu moble estigui pintat o té taques de pintura”
 • Tapaporus per a tapar el mal ocasionat per cops o insectes a la fusta.
 • Pintura per a fusta de la teva elecció “sol si desitges pintar-ho”
 • Vernís del to que desitgis.
 • Polidora per a fusta per a donar-li aquest toc a nou.

Procés pas a pas

 1. Netejar el moble: Per descomptat abans de començar la restauració del teu moble has de fer-li una neteja profunda amb un drap humit i un raspall per a llevar tot el brut que aquest tingui, procura no usar aigua en grans quantitats i deixar-lo assecar bé.
 2. Eliminar les zones corcades: És molt comú en un moble de fusta trobar això, per a tapar aquests buits hauràs d’usar un producte anti corc i folrar-lo amb plàstic, repeteix això quatre dies.
 3. Reparar els cops i imperfeccions: Amb una mica de massilla plàstica i una espàtula tapa tots els cops i fractures que trobis, després d’assecar escata-ho una mica i repeteix fins que ho deixis com a nou.
 4. Arregla les gavetes i portes: Si el teu moble li cau la porta el més recomanable és que canviïs la frontissa per una nova i de millor qualitat, el mateix ocorre amb les gavetes si costen per a obrir has d’escatar les parets del moble i oliar una mica la corredissa.
 5. Vernissa la teva peça: Col·loca-li una mà de vernís i deixa-ho eixugar un dia sencer, després escata’l i neta els residus de pols per a aplicar una altra mà i deixa eixugar.
 6. Polir: El pas final, després de envernissar aplica una mica de cera per a fusta i poleix-ho, és recomanable fer això dues vegades a l’any.
  D’aquesta manera tan senzilla hauràs recuperat el teu moble i deixat com a nou, recorda tenir-li una cura propícia i col·locar-li anti tèrmits perquè sigui més durador.
Photo of author

carlos

Articles relacionats

Deixa un comentari

Call Now Button