Telèfon 934 50 37 48

Whats App 627 29 86 46

Som una empresa homologada per la Agència de Residus de Catalunya

La realitat dels ferrovellers de carrer

Les escombraries d’algunes persones pot ser el tresor d’unes altres, per alguns això és solament un refrany o dir popular, mentre que per a uns altres és la realitat del seu dia a dia, és a dir, pels qui el seu ofici és ser ferrovellers de carrer. D’aquesta forma són conegudes les persones que es dediquen a recollir ferralla, emmagatzemar-la i classificar-la per després vendre.

Els rebuscadors d’escombraries, com també són anomenats, passen els seus dies pels carrers d’Espanya recollint diverses deixalles metàl·liques com a electrodomèstics vells i peces d’aquests, objectes metàl·lics que ja no es poden utilitzar, bateries d’actuacions, plaques, entre altres. Alguns els transporten en carros de supermercat, uns altres en bicicletes i hi ha els qui busquen l’ajuda de camions per a això.

Una vegada han recol·lectat suficient ho classifiquen per vendre-ho, generalment per quilos, i així poder obtenir els diners per sobreviure. Cal destacar, objectes fabricats amb materials com l’acer i l’alumini són molt benvolguts, però el coure és el més cotitzat.

Un treball fora de la legalitat

Aquesta acció dels ferrovellers de carrer és completament irregular, ja que segons les ordenances municipals, recollir residus dels contenidors i les vies públiques sense algun tipus de permís o homologació és multat.

No obstant això, aquestes persones afirmen que l’única cosa que fan és que reciclar aquestes coses que els altres ja no volen i les tiren, per a ells és la font d’ingressos per cobrir les seves necessitats bàsiques. Fins i tot, algunes d’aquestes persones resideixen en instal·lacions de fàbriques que han estat abandonades i en condicions miserables i allí mateix emmagatzemen la ferralla que recol·lecten.

També és molt comú veure’ls en les portes dels centres de reciclatge per poder prendre els residus, a vegades sol·liciten a les persones que acudeixen allí, els regalin aquests objectes que pensen rebutjar.

Cal destacar, no solament ciutadans espanyols són buscadors d’escombraries, també hi ha un nombre important d’immigrants que han començat a veure en la ferralla un mitjà de vida. De qualsevol forma, el nombre ha anat en augment, preocupant a la resta de la ciutadania i a les empreses que es dediquen al sector de manera formal.

Photo of author

carlos

Articles relacionats

Deixa un comentari

Call Now Button