Telèfon 934 50 37 48

Whats App 627 29 86 46

Som una empresa homologada per la Agència de Residus de Catalunya

Mesures de seguretat que han de ser adoptats pels operaris a l’hora de buidar un pis

El buidatge de pisos és una activitat que es realitza diàriament i a la qual es dedica una gran quantitat de persones que treballen en les tasques lligades a aquesta labor, no obstant això encara que a primera vista no ho sembli el buidatge de pisos ha de realitzar-se prenent en compte les mesures de seguretat necessàries perquè els operaris no sofreixin lesions mentre realitzen la seva labor.

En les labors de buidatge es fa necessari moure objectes de diferent pes, la qual cosa implica aixecar càrregues i transportar-les fins al lloc on seran situades, generalment el camió en el qual seran transportades al lloc de deposició final.

seguretat laboral dels operaris

El primer que s’ha de saber a l’hora d’aixecar càrregues és utilitzar implementos i equips que ajudin a evitar possibles lesions, l’ús de la faixa lumbar és imprescindible, així com de guants i de sabates de seguretat. Els equips mecànics per aixecar i transportar càrregues, també són de molta ajuda doncs eviten que els operaris aixequin càrregues molt pesades.

És necessari l’ús d’una tècnica adequada que permeti utilitzar els músculs de les cames en major proporció que els de l’esquena; per a això es recomana seguir els següents passos:

  • Planificar l’aixecament, incloent-hi la ruta per la qual ha de desplaçar-se l’objecte i el lloc on serà dipositada; en la mesura de les possibilitats és recomanable utilitzar ajudes mecàniques, si la càrrega és massa pesada o es necessita adoptar postures incòmodes per a l’aixecament es recomana sol·licitar l’ajuda d’un altre operari.
  • Col·locar els peus separats, un més endavant que l’altre i en l’adreça del moviment.
  • Adoptar la posició de càrrega, doblegar les cames mantenint l’esquena la més recta possible.
  • Subjectar l’objecte pels punts d’agafament utilitzant ambdues mans i mantenint la càrrega la més propera al cos que sigui possible.
  • Si és necessari canviar el punt d’agafament, s’ha de fer suaument recolzant la càrrega.
  • Aixecar la càrrega el més suaument possible, utilitzant la força de les cames (extensió), sense moure la càrrega de forma brusca o ràpida, una vegada s’ha aixecat la càrrega no s’han d’efectuar girs, si és necessari s’han de fer movent els peus, mai el tors.

Si t’han agradat aquestes tècniques segur que podràs descobrir més coses en el nostre blog.

Photo of author

carlos

Articles relacionats

Deixa un comentari

Call Now Button