Telèfon 934 50 37 48

Whats App 627 29 86 46

Som una empresa homologada per la Agència de Residus de Catalunya

Mesures de seguretat que han de tenir presents els operaris a l’hora de buidar un pis

El buidatge de pisos engloba una sèrie de treballs necessaris per garantir que els immobles quedin totalment desocupats, es tracta de retirar tots els objectes danyats o en desús com a mobles vells, equips electrodomèstics, equips electrònics i de computació, neveres, armaris de rebost, cuines i totes les andròmines i estris que s’acumulen i acaben sent un gran problema.

En aquest tipus de labor, encara que de vegades enmig de la rutina es creu que manca de riscos importants, conflueixen una sèrie de riscos que poden materialitzar-se en accidents laborals o en malalties produïdes per realitzar treballs de manera inadequada sense prendre en compte les mesures de seguretat que han de complir els operaris a l’hora de buidar un pis.

Els riscos posturals són sens dubte als quals més estan exposats les persones que treballen en el buidatge de pis, ja que per costum o per falta d’informació adequada realitzen aquestes labors de manipulació de càrregues sense els utensilis necessaris, és a dir ergonòmicament adequats el que pot produir sobreesforços que causin lesions d’importància.

cobertura de seguretat

Els operaris de buidatge de pisos han de tenir en compte, a l’hora de realitzar la feina de casa, algunes normes bàsiques de seguretat que l’ajudaran a minimitzar els riscos i a evitar qualsevol malaltia professional, entre les quals destaquen:

  • Utilitzar punts de seguretat com a faixes lumbars per a càrrega, guants, sabates de seguretat i casc, per evitar qualsevol tipus de cops que puguin ocasionar lesions.
  • Examinar la càrrega abans de manipular-la: és important determinar el tipus de càrrega i els punts d’agafament, així com verificar si la mateixa presenta àrees que puguin ser perilloses al moment de manipular-les.
  • Al moment de carregar caixes o qualsevol altre objecte s’ha de planificar l’aixecament situar els punts adequats, el trajecte a mobilitzar la càrrega i el lloc on serà dipositada; després d’això és necessari seguir les cinc regles bàsiques per aixecar una càrrega.
  1. Separar els peus prou per aconseguir una postura estable.
  2. Doblegar els genolls.
  3. Acostar el més que es pugui l’objecte o caixa al cos.
  4. Aixecar la càrrega gradualment i sense moviments bruscs.
  5. No girar el tronc mentre s’aixeca la càrrega, si és necessari és preferible pivotar amb els peus.
Photo of author

carlos

Articles relacionats

Deixa un comentari

Call Now Button