Telèfon 934 50 37 48

Whats App 627 29 86 46

Som una empresa homologada per la Agència de Residus de Catalunya

On llençar la roba usada

Portar molt de temps usant la mateixa roba pot ser un veritable malson. Però més angustiante és mantenir la roba vella en l’armari, sense saber què fer amb ella i que estigui ocupant algun espai. Per això, si vols dedicar el temps a fer una cosa productiva, pots començar per descobrir on tirar la roba usada.

Existeixen moltes maneres de donar-li valor a la roba usada, entre elles destaquen la possibilitat de tirar-la. No obstant això, també és important que consideris donar, vendre o simplement regalar la corprengui de vestir que ja no usis. Aquí et donarem més detalls sobre on has de tirar-la i no causar algun perjudici.

Contenidors autoritzats

Per a fer del procés de tirar la roba més senzill, des de fa ja alguns anys els ajuntaments han proveït de contenidors públics per a tirar la roba usada. Per a això és important revisar la llista disponible per l’OCU que determina quin és el  contenidor que s’autoritza segons les localitats.

Botigues que inclouen contenidors

Altre espai en el qual es pot tirar la roba vella és en algunes botigues que incloguin contenidors. Hi ha moltes botigues en l’actualitat que reben peces velles en els seus punts de vendes amb algun defecte però que poden ser reutilitzades.

O tal vegada aquestes tenen un nombre determinat de peces per a rebutjar després, i és el lloc més oportú per a sortir de la roba que ja no s’usa. Només fa falta mirar en la pàgina web de la botiga per a veure quins són els seus contenidors de roba per a reciclatge més pròxima.

Per a què es destina la roba usada dels contenidors

Normalment, ens acomiadem de la roba que encara que en un moment va estar de moda i la lluïm innombrables de vegades, ha arribat el moment de deixar d’usar-la. Cal reconèixer que la roba no és per a tota la vida, encara quan hi hagi prenguis molt perdurables en el temps. Per això, una vegada que decidim tirar-la, pot ser que ens assaltin les preguntes sobre el que es fa amb ella posteriorment.

És rebutjada per complet? S’utilitza per a altres fins? Tot dependrà de l’estat de la peça, però generalment aquesta es reutilitza com un material reciclable. Per exemple, en separar-se i seleccionar-se, pot emprar-se per a dissenyar draps de colors de neteja, s’esbocina, o s’utilitza per a crear noves peces.

Així que les possibilitats són molt variades, amb el que convé tirar la roba usada en el lloc corresponent. Has de buscar l’ajuntament del teu el localitat perquè t’informin sobre el contenidor més pròxim. D’aquesta manera li donaràs un valor adequat a la peça de vestir que tant vas estimar, però que ara ha passat a millor vida.

I si tens a qui regalar-la o desitges donar a persones en situació de carrer, és una opció que no pots descartar

Photo of author

carlos

Articles relacionats

Deixa un comentari

Call Now Button