Telèfon 934 50 37 48

Whats App 627 29 86 46

Som una empresa homologada per la Agència de Residus de Catalunya

Problemes i multes derivats de no reciclar adequadament

Reciclar s’ha convertit en un dels grans reptes de tota societat moderna. Cuidar i mantenir els recursos naturals per garantir l’existència digna de les futures generacions és una prioritat per als països que conformen la Unió Europea, per la qual cosa han pogut avançar en una sèrie de mesures que els permeten avançar en el tema de conservar el medi ambient.

 

Una de les arestes més importants de la cura mediambiental és l’adequat reciclatge de les deixalles, per la qual cosa és molts països, entre ells Espanya l’Estat obliga a les administracions municipals a facilitar i fomentar aquestes polítiques en els ciutadans, per aconseguir es pugui disminuir el problema de l’adequada deposició de les deixalles sòlides i el seu reciclatge adequat i eficient.

No obstant això malgrat que tots els esforços hi ha encara els qui pensen que reciclar no serveix per res i que amb pagar l’impost d’escombraries es resol el problema, no obstant això existeixen algunes mesures sancionadores que poden ser aplicades a ciutadans i comunitats que no compleixin amb les mesures dictades en aquesta matèria pels ajuntaments.

Reciclar més enllà de les sancions o premis

Encara que encara la major part dels municipis espanyols se centren en campanyes d’educació ambiental que intenten conscienciar als veïns sobre la necessitat de reciclar per aconseguir mantenir el medi ambient i disminuir la petjada ecològica, uns altres com la comunitat de Madrid han anat avançant en legislacions que permeten imposar multes i sancions als qui no compleixen amb les regulacions sobre el reciclatge.

Altres ajuntaments en canvi, intenten impulsar el reciclatge adoptant una actitud més positiva en premiar a les comunitats de veïns que realment compleixin amb les polítiques de reciclatge, això permetrà als qui s’activin l’el tema del reciclatge tenir una disminució real en els impostos municipals, així com tenir la satisfacció de col·laborar en la solució de problema de les escombraries.

Més enllà de la sanció o el premi que es pugui rebre, reciclar és una necessitat per a tota societat moderna que desitja avançar cap al futur i vulgui deixar el seu llegat a les futures generacions, per la qual cosa és necessari que tots els ciutadans col·laborem en això.

Photo of author

carlos

Articles relacionats

Deixa un comentari

Call Now Button